הערכה עצמית נמוכה - איך להתמודד? |
אני "שווה"... אני יכול... אני מצליח... אני יכול גם לטעות.. כי אני אנושי וזה בסדר גם לטעות. הדעה שלי משמעותית כמו הדעה שלו/ה... (ולעיתים אף יותר...) אני מיוחד, אני בעל ערך...יש לי תכונות ונקודות חוזק המייחדות אותי. אינכם מתחברים אל המשפטים האלו? נדמה לכם כי רק אחרים מצליחים יותר, יפים יותר, חכמים יותר? אז כדאי שתתחילו "לעבוד".. לפרגן לעצמכם. ויפה שעה אחת קודם. כי רק אתם קובעים מי אתם ומה אתם "שווים" ולא אף אחד אחר. ככל שתאמינו בכך יותר – יאמינו בכך גם האחרים. אי אפשר לשמור על הערכה עצמית ודימוי עצמי גבוהים כל הזמן. לכולנו רגעים של חולשה, של הפסד, אבל אלו לגיטימיים, כי הם חלק טבעי מלחיות את החיים במלואם. כשאתם רואים מישהו, שלא מפסיק לדבר על עצמו ועל הישגיו - סימן שהאדם שמולכם סובל מהערכה עצמית נמוכה... כי כשאנחנו נינוחים ומאמינים בעצמנו, איננו זקוקים להוכיח זאת לסביבה כל הזמן. מהי הערכה עצמית נמוכה? (ראו גם מאמר באתר – הערכה עצמית)אדם בעל הערכה עצמית נמוכה מרגיש כי הוא לא מספיק טוב בתחומים רבים בחייו. לא מוכשר מספיק, לא מצליח כפי שמצליחים האחרים, לא חכם כמוהם. הוא ביקורתי מאוד, עד הרס עצמי, לעיתים, כלפי עצמו. וביקורת עצמית חריפה כלפי עצמך גוררת בהכרח ביקורתיות ושיפוטיות גם כלפי הסביבה, מה שמחמיר את הבעיה.
ככל שאנו בטוחים יותר במחשבותינו ובמעשינו (ואין זה אומר שאיננו יכולים להתלבט או אפילו להיכשל), נהיה מעורבים יותר, מקובלים יותר ומאושרים יותר. ככל שנחשוש יותר מכישלון, מזלזול ומדחייה חברתית, נירתע מלהביע את עצמנו, ומלהיות מעורבים חברתית. הפחד מדחייה גורם להימנעות .הימנעות גורמת לחרדה, לבדידות ולהסתגרות. (ראו גם מאמר באתר – טיפול בחרדה, וכן – טיפול בחרדה ללא תרופות) זקוקים לסיוע? צרו קשר: 052-3817273 הערכה עצמית והשפעתה על חיינו.האם אתם מרגישים שמגיע לכם להיות מאושרים ואהובים? האם אתם מרגישים שמגיע לכם שיתייחסו אליכם בכבוד? כי זוהי זכותנו הטבעית, וזה מה שהופך את החיים למלאים ומספקים; היכולת לחיות בעצמאות מחשבתית והיכולת להביע את דעתנו בצורה עצמאית, ללא פחד מדחייה. להיות במרכז ולא בשוליים. להיות מעורב חברתית ולא נמנע ומסתגר. לכולנו רגעים של התלבטות, של חולשה, של חוסר ביטחון ולעיתים אף תחושה של כישלון. השאלה היא עד כמה רגשות אלו מנהלים אותנו. עד כמה הם מונעים מאיתנו להתמודד, להתגבר, להצליח. עד כמה הם אינם מאפשרים לנו לתפקד ולחיות חיים מלאים בעבודה, במשפחה ובקשרים החברתיים. כי הערכה עצמית נמוכה יכולה במצבים קיצוניים לגרום גם לבעיות חברתיות, להפרעות אכילה, למשברים בזוגיות (ראו גם מאמר באתר על – משברים בזוגיות) ואף לדיכאון. (ראו גם מאמר באתר על פחד מאינטימיות). איך להתמודד עם הערכה עצמית נמוכה?וכמה טיפים מעשיים:
מתי ללכת לייעוץ/טיפול?כי הערכה עצמית נמוכה ניתנת לטיפול. השינוי אפשרי. ככל שאתם נמנעים יותר – החרדה והבדידות גוברים. בקשר בטוח עם מטפל מוסמך יהיה קל יותר להתמודד עם הקשיים, לראות נקודות מבט חדשות, שלא התאפשרו קודם לכן. לבחון יחד את נקודות הכח והחוזק שלכם, ללמוד להכיר ולהעריך אותם. במרחב בטוח נתמודד יחד עם חווית הביקורתיות, הבדידות וחוסר הערך. כי לכולנו יכולת עצומה לרפא ולהגליד פצעים ישנים. כאן תוכלו לקבל כלים להתמודדות עם חווית הדימוי העצמי ולצאת לחיים חדשים של התחדשות וסיפוק. בקצב שלכם ובאווירה בטוחה אני מזמינה אתכם לבחור בעצמכם ולצאת איתי למסע אישי של גילוי והתחזקות. צרו קשר: 052-3817273 מאמרים נוספים לעיון: מתי ללכת לטיפול? |
||